African connections

Marnel Breure is als freelance journalist gespecialiseerd in West-Afrika. Ze verbleef langdurig in Senegal, Benin en Mali, maar haar ervaring en expertise strekken zich uit over vele andere Afrikaanse landen. Ze maakt reportages en schrijft achtergrondartikelen over uiteenlopende maatschappelijke en culturele kwesties.

Voorbeelden van haar werk vind je hieronder:

Jong verzet tegen oude kolonisator
Senegal viert zestig jaar onafhankelijkheid van Frankrijk. Maar volgens jonge intellectuelen en activisten heeft de voormalige kolonisator het land nog altijd in de houdgreep.
Lees de rest van de reportage (pdf)

Kibera kijkt terug
Het leven in hun wijk is een bron van inspiratie en schoonheid. Dat vinden jonge fotografen en filmmakers uit Kibera, de grootste achterstandswijk van Oost-Afrika. Hun beelden van binnenuit bieden een alternatief voor de blik van de buitenstaander.
Lees de rest van de reportage

Interview met filosoof Sophie Oluwole
Sophie Oluwole. “De westerse gerichtheid op het ik leidt ertoe dat je de ander minder belangrijk vindt en gemakkelijk weg kunt zetten als minderwaardig. In het Afrikaanse denken is het zelf niet gescheiden van andere personen.”
Lees de rest van het interview

Rootsreis naar West-Afrika
Een recente reconnection-reis van Afro-Nederlanders naar Togo en Benin is ingegeven door een nieuw, zwart bewustzijn. De Afro-Nederlander is een wereldburger met een meervoudige identiteit. Het is niet meer zwart of wit.
Lees de rest van de reportage (pdf)

 

Incredible India

Reli-watching

Literatuurkritiek

Foto Donwilson Odhiambo

Reacties zijn gesloten.