Incredible India

India is een land van enorme contrasten. De 'booming economy' van de laatste decennia heeft de tegenstellingen alleen maar groter gemaakt. Marnel Breure heeft het subcontinent regelmatig bezocht en was betrokken bij de volgende projecten:

Projecten in/over India:

  • Research en redactie van Van Bihar tot Bangalore, een serie van de VPRO over het hedendaagse India, gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius. Belangrijkste thema's: positie van vrouwen, religie en spiritualiteit, kastenstelsel en armoede, spanningen tussen hindoes en moslims, de moderne economie, filmindustrie.
  • Schrijven van Dochters van Durga: op zoek naar de godinnen van India, een non-fictieboek over de relatie tussen Indiase vrouwen en hindoegodinnen. Voor de research verbleef Marnel Breure zeven maanden in India en ging intensieve contacten aan met vrouwen uit alle lagen van de bevolking in verschillende delen van het land.
  • Artikelen in dagblad Trouw en optredens in media en publieke debatten n.a.v. de zogeheten 'Delhi rape case', een gewelddadige groepsverkrachting in New Delhi waarbij het slachtoffer, een 23-jarige studente, aan haar verwondingen overleed.
  • Research, lokale productie en interviews voor Outcast Heroes, een documentaire van Fatusch Productions over kasteloosheid in het moderne India.

 

African connections

Reli-watching

Literatuurkritiek

Vrouwen protesteren n.a.v. de 'Delhi gang rape'

Reacties zijn gesloten.