Incredible India

Incredible India 2

Vrouwen protesteren n.a.v. de 'Delhi gang rape'
(december 2012)

India is altijd een land van enorme contrasten geweest. De 'booming economy' van het laatste decennium heeft de tegenstellingen alleen maar groter gemaakt. Marnel Breure bezoekt het subcontinent regelmatig en onderhoudt er contacten in alle lagen van de bevolking. De afgelopen jaren was zij betrokken bij de volgende projecten en onderwerpen:

 

Projecten in/over India:

 

  • Research en redactie voor Van Bihar tot Bangalore, een serie van de VPRO over het hedendaagse India, gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius. Belangrijkste thema's: positie van vrouwen, religie en spiritualiteit,¬†kastenstelsel en armoede, spanningen tussen hindoes en moslims, de moderne economie, filmindustrie.
  • Schrijven van Dochters van Durga: op zoek naar de godinnen van India, een non-fictie¬†boek over de relatie tussen Indiase vrouwen en hindoegodinnen. Voor de research verbleef Marnel Breure zeven maanden in India en ging intensieve contacten aan met vrouwen uit verschillende delen van het land.
  • Artikelen in dagblad Trouw en optredens in media en publieke debatten n.a.v. de zogeheten 'Delhi rape case', een gewelddadige groepsverkrachting in New Delhi waarbij het slachtoffer, een 23-jarige studente, aan haar verwondingen overleed.
  • Research, lokale productie en interviews voor Outcast Heroes, een documentaire van Fatusch Productions over kasteloosheid in het moderne India.

 

Reacties zijn gesloten.