Schrijver

“Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver”

Voor Marnel Breure houdt de wereld niet op bij de grenzen van Nederland. Ze onderhoudt al dertig jaar contacten met het Afrikaanse continent om er te werken, te wonen en te reizen. Daarnaast verbleef ze voor langere tijd in India, waar ze zich verdiepte in één van haar favoriete onderwerpen: de wisselwerking tussen cultuur en religie.

Het levensmotto van Marnel Breure: Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver. Die gedachte ligt ook ten grondslag aan de drie boeken die ze op haar naam heeft staan.

Dochters van Durga. Op zoek naar de godinnen van India. Literaire non-fictie over de macht en onmacht van de hindoegodin: in de natuur, in tempels, in de levens van Indiase vrouwen en in de schrijfster zelf. Verschenen in mei 2011 bij Uitgeverij Augustus (tegenwoordig Atlas contact).

Het land van Legba. Voodoo in Afrika. Dit literaire non-fictieboek is gebaseerd op Breure’s ervaringen in de Beninese voodoocultuur. Het werd in oktober 2006 uitgegeven bij Uitgeverij Augustus (Atlas Contact) in Amsterdam. In 2009 verscheen een herdruk onder de titel 'Voodoo in Afrika' bij dezelfde uitgever.

In het spoor van de albatros. Vertellingen van verplaatsing. Een bundel met essays en verhalen over de zwarte diaspora in de moderne wereldliteratuur. Dit boek is in 1995 gepubliceerd bij uitgeverij Perdu in Amsterdam. Het zwaartepunt ligt bij literatuur uit Afrika en het Caribisch gebied.

‘In het begin was er een rivier. De rivier werd een weg en de weg vertakte zich over de hele wereld. En omdat de weg ooit een rivier was geweest had hij altijd honger.’
(Ben Okri: Uit: De hongerende weg)

Reacties zijn gesloten.