Uitvaartspreker

Marnel Breure is uitvaartspreker en vertolker van levensverhalen: “Ieder mens heeft een verhaal dat verteld wil worden”

Waarom een uitvaartspreker

Soms is het moeilijk om op de uitvaart van een dierbare een toespraak te houden. Na het moment van overlijden, of dat nu onverwacht komt of niet, komt er van alles op u af. Misschien maakt u een roerige tijd door en ontbreekt het u aan rust en concentratie om een toepasselijke tekst te schrijven. Misschien bent u overweldigd door verdriet of andere emoties. Of misschien valt uw innerlijk leven juist stil en kunt u letterlijk geen woorden vinden. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het prettiger is om het levensverhaal van uw dierbare door een ander te laten vertolken.

Als uitvaartspreker, of vertolker van levensverhalen, help ik u om de uitvaartceremonie boven het alledaagse uit te tillen en er een gedenkwaardige bijeenkomst van te maken. De schoonheid van een verhaal, in goed gekozen bewoordingen verteld, is tegelijk een eerbetoon aan de overledene en een troost voor familie en andere nabestaanden. Nog niet zo lang geleden was het heel gewoon dat een predikant of priester die rol op zich nam. Tegenwoordig is dat niet vanzelfsprekend meer. Maar de behoefte aan een betekenisvol afscheid is gebleven.

Ik zet mijn ervaring en deskundigheid graag in om van het laatste verhaal een blijvende herinnering te maken. Uitgangspunt is dat ieder mens bijzonder is. Hoe het leven ook verlopen mag zijn, ieder mens heeft een verhaal dat verteld wil worden. Woorden kunnen een verbondenheid uitdrukken die over de grenzen van het leven heen gaat. Ze houden onze dierbaren in leven, ook als ze er niet meer zijn.

Hoe komt een uitvaartspeech tot stand

Schrijven van uw levensverhaal

Profiel van Marnel

Tarieven en contact

De foto's van Marnel zijn gemaakt door Martje van der Heijden.

Reacties zijn gesloten.