Profiel van Marnel

Als oudste kind uit een seculier arbeidersgezin op het Zuid-Hollandse platteland groeide ik op in een nuchtere, aardse omgeving. In de decennia die volgden, is mijn universum letterlijk en figuurlijk steeds verder uitgedijd. Gedreven door nieuwsgierigheid naar het leven vóór en ná de dood kwam ik in aanraking met allerlei levensbeschouwelijke stromingen. Van christendom tot islam, van hindoetraditie tot humanisme, van oude natuurreligies tot New Age. Met name gebruiken rondom het levenseinde heb ik altijd fascinerend gevonden.

Ik heb me nooit tot iets bekeerd, maar leerde wel om me te verplaatsen in heel verschillende uitgangspunten, ervaringen en denkbeelden. Deze achtergrond geeft mijn werk als uitvaartspreker en vertolker van levensverhalen een extra lading. Ik zie mezelf als een seculiere voorgangster die de kunst verstaat om aan te sluiten bij het verhaal van de ander: het gaat erom het leven van de overledene te vieren op de manier die het best bij dat leven past.

Omdat ik ruim dertig jaar ervaring heb als schrijver en journalist, beschik ik als uitvaartspreker over een aantal specifieke kwaliteiten:

Schrijftalent – In de loop der tijd publiceerde ik drie literaire non-fictieboeken en talloze artikelen en reportages; de levensverhalen die ik schrijf, ontstijgen het alledaagse en maken wat gewoon lijkt bijzonder en uniek.

Luisterend oor – Ik ben een aandachtig luisteraar die ook oor heeft voor de dingen die niet gezegd (kunnen) worden; niet alles hoeft hardop te worden uitgesproken; bij het schrijven van het levensverhaal hou ik daar rekening mee.

 

Uitvaartspreker

Hoe komt een uitvaartspeech tot stand

Schrijven van uw levensverhaal

Tarieven en contact

Reacties zijn gesloten.